• HANDLA FÖRE KL 12 - SKICKAS DIN ORDER SAMMA DAG
 • ✓ Frakt 79kr
 • För både Privatpersoner & Företag
 

Reklamation & retur

VILLKOR & INFORMATION

Alla beställningar från Företagsakvarium Sverige AB är bindande. Du får en bekräftelse inom några minuter till den e-postadress som du angivit vid ordertillfället. Om din bekräftelse uteblir, om du ångrar din beställning eller om du vill göra någon ändring kontakta oss snarast genom att maila till info@foretagsakvarium.se.

FRAKTKOSTNADER

Outlösta paket debiteras med fraktkostnaden till och från kunden samt 10% utav varornas kostnad.

GARANTI

Vid garanti, felleverans- och andra serviceärenden står kunden för frakten till Företagsakvarium Sverige AB och Företagsakvarium Sverige AB står för frakten till kunden.  För att garantin ska vara giltig gäller följande:

 • Produkterna ha hanterats enligt standard och inte ha utsatts för större påfrestningar än vad som är att betrakta som normalt.
 • Kunden ska förvissa sig om att produkten är felfri innan montering.
 • Det finns ingen garanti om produkten missköts.
 • Om du förändrar din produkt på något sätt så gäller inte garantin om felet beror på din hantering.
 • Inga garantiåtagenden tas emot 24 månader efter köp.

SPECIALBESTÄLLNINGAR

Varor som har specialbeställts till våran fysiska butik och inte hämtas inom 1 månad tillfaller Företagsakvarium Sverige AB. Detta gäller frakt alternativet ”Hämtas i Butik”

AKVARIUM

Beställningar på akvarium är bindande. Därför gäller alltså inte ångerrätten på dessa produkterna.

LEVANDE GARANTI (DOA) 

 • Reklamationen skall vara gjord senast 4 timmar från mottagandet till info@foretagsakvarium.se.
 • Foto på korall med oöppnad påse. 
 • Foto på kartongen som den skickats i som visar eventuella skador.  
 • Kvitto/Följesedel skall alltid bifogas.
 • Levande ersätts alltid med tillgodokvitto,  beloppet exklusive frakt kostnad. dvs frakten ersätts inte.

Frakten tar ca 24-48 timmar och vi packar så att korallerna/fiskarna ska klara 72 timmar i påsen.

För levande frakt / fisk frakt till Norra sverige är det ingen levande garanti dvs INGEN DOA. 

Gränsen för 24 timmars frakt går vid ca Strömstad, Karlstad söder om Ludvika och till Gävle. 

Norr om detta lämnas ingen ersättning för bortfall.

Nedan kan du kolla hur lång tid frakten är hem till dig om du bor på gränsen. https://wwwapps.ups.com/ctc/request?loc=sv_SE 

(vårt postnummer är 43443 Kungsbacka)

RETURRÄTT

Det är viktigt att du kontaktar oss innan du skickar varan i retur.

Kom ihåg att bifoga fakturan som kom med orginalförsändelsen och att det är du som kund som betalar frakten vid retur. Bifoga information om vad det är ni vill byta till samt vilka bankuppgifter ni har vid återbetalning. Skulle en vara returneras som är äldre än 14 dagar gör vi ett avdrag på 25% på försäljningsbeloppet, men endast om ni har kontaktat oss innan, annars godtas inga returer som är äldre än 14 dagar.

Vi köper inte tillbaka varor som är äldre än 30 dagar. Observera att returrätt gäller inte om varan är använd, inkopplad eller om Företagsakvarium Sverige AB  inte har gett sitt godkännande för returen.

Vid förskottsbetalda ordrar gäller inte returrätten på specialbeställningar det vill säga ej lagerförda produkter.

Återsändande av vara vilken returneras med hänvisning till Distansavtalslagen sker på kunds bekostnad då Distansavtalslagen ej ger kund rätt att begära återbetalning av kostnader för transport eller annan utförd tjänst.

Specialbeställningar har ingen returrätt. Ej returrätt eller bytesrätt på levande såsom levande foder, koraller eller levande sten.

RETURER OCH REKLAMATIONER MÅSTE SKICKAS MED FÖRETAGSPAKET ANNARS HÄMTAS DOM EJ UT! ( DVS MED UTKÖRNING TILL FÖRETAGSAKVARIUM SVERIGE AB)

PRISER

Priserna i webbshoppen anges i SEK (svenska kronor) och alla priser är inklusive 25% moms. Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset. Vi frånsäger oss allt ansvar för eventuella skrivfel.

TRYCKFEL M.M.

Vi reserverar oss mot eventuella tryckfel samt mot fel i information och specifikationer vad gäller varor och tjänster som förekommer i vårt sortiment.

FORCE MAJEURE

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, eller andra händelser utanför vår kontroll som inte kunnat förutses, som gör att Företagsakvarium Sverige AB  ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse skall ligga till grund till att Företagsakvarium Sverige AB  befrias från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

RESERVATION

Företagsakvarium Sverige AB  reserverar sig för eventuella skriv och syftningsfel, och förbehåller oss rätten till ändring av all information på webbsidan utan förvarning.

ÖVERGIVEN KUNDVAGN

Om ditt köp avbryts e-postar vi en kom-ihåg-lista till dig över de produkter som du lagt i kundvagnen. Detta är en extra kundservice för att göra ditt köp hos oss så smidigt och enkelt som möjligt. Du kan när som helst återskapa kundvagnen med alla varorna i eller låta bli. Du behöver således inte agera om du ej önskar fullfölja köpet.

Pris och tillgänglighet på produkterna baseras på tidpunkten då du la produkterna i kundvagnen. Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna något i samband med olika kampanjer med utlöpsdatum. Produkterna kan också ha sålts slut.